Hultsfreds kommun och det lokala näringslivet tillsammans i en Agenda 2030-stafett

DSC_0033

Hur jobbar Hultsfreds kommun för att skapa en hållbar utveckling tillsammans med näringslivet? Vi behöver alla hjälpas åt för att nå de globala målen. Företag behöver ställa om, samverka och anpassa sina affärsstrategier för att behålla kunder, anställda och investerare.

Nu startar kommunens och det lokala näringslivets Agenda 2030-stafett. En stafett där vi lyfter fram olika initiativ i dessa frågor, skapar dialog mellan företagare och hoppas kunna inspirera fler att påbörja eller utveckla sitt hållbarhetsarbete.

Vill du vara med i vår stafett och berätta hur ni jobbar med hållbarhet på ert företag? Stort som smått är lika viktigt! Kontakta oss på lots@hultsfred.se

Läs mer om de globala målen och hur Hultsfreds kommun arbetar med dem på hultsfred.se/agenda2030.

November 2021 –  Agenda 2030-stafetten startar
I samband med kommunens tillväxt- o näringslivsrådsmöte lämnades stafettpinnen över till första företaget som deltar i Agenda 2030-stafetten. Vid mötet berättade Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg om kommunens Agenda 2030 arbete.
Det är NorDan, som tillverkar fönster och dörrar, som tar täten i denna stafett. På plats vid rådet fanns Cecilia Heblad Sjölin, fabrikschef Kvillsfors och Jörgen Olsson som är koncernens hållbarhetschef. De berättade för rådet hur NorDan arbetar med dessa frågor, ett imponerande arbete. Det kommer vi berätta mer om när stafettpinnen lämnas vidare under december.

Agenda 2030 stafetten Starten Nordan