Publicerad: Uppdaterad: 2014-06-30 15:11

3D-skrivare ökar kreativiteten i skolan

3Dskrivare 2

Utvecklingskontoret ansvarar för samarbetet skola-näringsliv. Hultsfred ligger på plats 29 av 290 i Svenskt Näringslivs ranking, vilket är i särklass bäst i länet. Tekniken i industrin utvecklas i rasande fart och vår satsning fortsätter nu med ett nytt område. Utvecklingen av så kallad additiv teknik går otroligt snabbt framåt. Med hjälp av en 3D-skrivare skapas objekt genom att lager byggs på lager.

3DskrivareLars Gjörloff – utvecklingschef, Jonas Hjalmarsson – IT-utvecklare,  Johan Klavins – IT-pedagog, Conny Karlsson Örnros – samordnare skola-näringsliv och Robert Westin – rektor

Något som är viktigt är att skolan hänger med i den utveckling som sker i näringslivet. I takt med att tekniken utvecklas går också priserna nedåt på de tekniska verktygen vilket möjliggör att även få in tekniken i skolans alla stadier.

I skolans högre stadier kan man koppla ihop de kreativa processerna med till exempel matematik och skapa 3D-modeller med hjälp av ritprogram. Därefter kan eleverna få ut det de skapat på datorn i fysiska modeller i en 3D-skrivare för att ytterligare synliggöra lärandet.

Satsningen är ett samverkansprojekt mellan utvecklingskontoret, Campus Hultsfred och barn- och utbildningsförvaltningen.