Vi hälsar Annie Hermansson välkommen som ny enhetschef på kosten

Annie Hermansson - kostchef Hultsfreds kommunAnnie tillsammans med dottern Ellen

Med en kockutbildning i bagaget, några säsonger på Åreskutan och Kitzbuhl till restaurangansvarig på Astrid Lindgrens Värld. Resan fortsatte vidare till Brygghuset Restaurang & Pub i Vimmerby för att arbeta som pubchef. I mars i år kom Annie till oss som enhetschef på kosten med visionen att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och klimatsmart mat!

Vad har du för plan/vision?

Att kunna påverka vad människor ska äta. Min vision är att Hultsfreds kostenhet ska ligga i framkant när det gäller hållbarhet och klimatsmart mat.

Vad vet du om Hultsfred?

Vi bodde i Kvillerum, Målilla när jag var jätteliten, min pappa är från Mörlunda och har kvar sin föräldragård där. Halva min släkt bor i Hultsfreds kommun så att få arbeta med kost här känns väldigt bra. Låter konstigt och klyschigt men jag känner mig nästan hemma. Min mamma är från Stockholm så jag har ingen släkt eller anknytning till Vimmerby egentligen.
Min uppfattning om Hultsfred är en väl fungerande kommun med ett gemytligt och trevligt klimat. Jag vet att det finns gott om engagerade människor som brinner för sin kommun.

Vilka är de viktigaste egenskaperna man måste ha i ditt jobb?

Naturliga ledaregenskaper. Lyssna in sina medarbetare men vara tydlig och rättvis tillbaka.

Vad är du mest stolt över?

Att jag alltid försöker göra mitt bästa och försöker vara en ordentlig och trevlig människa.

Vad gör dig glad i ditt arbete?

När medarbetarna mår bra och trivs på sitt arbete. Då gör de ett bra jobb och verksamheterna kan fokusera framåt mot nya mål.

Vad skulle du vilja säga till dina medarbetare?

Sträck på er och var stolta över ert arbete. Många barn, elever och äldre ser fram emot dagens måltid/måltider och det är ni som gör det möjligt! Jag vill att ni ska veta att ni är viktiga!
När jag hämtat min dotter på förskolan och vi sätter oss i bilen är det första hon berättar vad hon ätit i matsalen. Det är viktigt för henne=viktigt för mig som förälder=du är viktig i verksamheten!

Ur Personalbladet juni 2016