Sveriges viktigaste jobb!

Hans Andersson

Du vet väl om att du och dina kollegor har ett av Sveriges viktigaste jobb? Sveriges viktigaste jobb är också namnet på den kampanj som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) driver. Kampanjen är till för att hjälpa oss att uppmärksamma alla de meningsfulla yrken som finns inom vår kommunala sektor.

En av de viktigaste frågorna för oss som arbetsgivare är att behålla och rekrytera de goda medarbetare som behövs.  Det är en stor utmaning för vår kommun att klara den generationsväxling som nu påbörjats på allvar. Vi måste därför se till att du som medarbetare trivs och utvecklas hos oss och kan rekommendera andra att börja jobba hos oss.

Vad säger då ungdomarna om att jobba i välfärdssektorn? Enligt en nyligen släppt rapport anser många att det är ”meningsfulla, roliga och spännande jobb med goda framtidsutsikter och schyssta arbetsvillkor”. Det tycker jag lovar gott inför framtiden.

Har du tänkt på vilken unik möjlighet du som medarbetare har genom att kunna göra skillnad för de människor som du möter i ditt dagliga arbete? Har du och dina kollegor pratat om hur ni tillsammans är som bäst i det uppdrag ni utför? Jag vet att det finns fantastiska berättelser från vår verksamhet som är värda att berättas om.

Årets medarbetarenkät är nyligen genomförd och resultatet är på väg ut till våra chefer och medarbetare för analys och diskussioner. Genom att förstärka det vi är bra på och förbättra det som behövs ökar våra möjligheter att leva upp till det som uppfattas vara en attraktiv arbetsgivare.

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt 2013.

Hans Andersson

Personalchef