Spetsutbildning

Folder sida 1

Information om Albäcksskolans försöksverksamhet med riksrekryterande spetsutbildning i matematik, biologi, fysik och kemi.

Vi är glada att vår skola fått den här möjligheten beviljad av skolverket. Under åtta år får vi ta in nya elever i utbildningen som syftar till att utveckla de talanger vi har i vårt närområde. Du som ska börja i åk 7 till hösten är välkommen att söka. Utbildningen kommer inte att kosta något utan är bara en möjlighet för dig som vill lära dig mer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du behöver inte vara en stjärna på varken matematik eller NO när du söker, men du bör vara beredd på att jobba lite snabbare och att satsa på att nå de högre betygen.

Du kan i foldern nedan se mer hur timmar, ämnen och kurser fördelas under högstadietiden. Likaså hur en fortsättning på Hultsfreds gymnasium är planerad.

I filmen om Spetsutbildningen som finns i listan nedan kan du se rektor Jonas Persson, matematikutvecklare Frida Kullberg och Andreas Ekberg som tidigare var lärare i ma/NO men numera är rektor på Hultsfreds gymnasium. Filmen visar också laborationssituationer med elever och scener från Albäcksskolan och Hultsfred gymnasium.