Sitter du fast och vill bli mobil?

Att vi blir allt flexiblare och rörligare i vårt jobb råder ingen tvekan om. Din fasta telefon uppfyller inte längre dina krav och förväntningar. Det är ganska uppenbart när man ser på antalet beställda mobila anknytningar. För ett år sedan var vi nära att tangera 100-strecket och nu är vi uppe i 254. Detta är ett stort steg framåt mot vårt mål att öka telefontillgängligheten.

Vad är en mobil anknytning?
En mobil anknytning är en fast anknytning i mobilen. Du kommunicerar nästan bara med ditt femsiffriga internnummer. Endast vid sms och mms används ditt mobilnummer. Det är viktigt att inte lämna ut sitt mobilnummer till obehöriga eftersom det inte går att hänvisa eller stänga.
Du har 1000 fria minuter att ringa för, 500 sms och 500 mms ingår också i de 164 kronor per månad som abonnemanget kostar. Du ringer dessutom gratis internt inom åtta kommuner, bara du använder det femsiffriga kortnumret och utesluter den första siffran som i vårt fall är siffran (2) 40834.
Övriga sju kommuner är: Vimmerby, Västervik, Högsby, Oskarshamn, Mönsterås, Mörbylånga och Borgholm.

Kan alla ha en mobil anknytning?
Det är din närmaste chef som beslutar om just du har behov av en mobil anknytning

Hjälp! Jag har en mobil anknytning men har glömt bort hur jag ändrar i min röstbrevlåda?
Manualer över hur du exempelvis talar in ett nytt meddelande i din röstbrevlåda hittar du under www.hultsfred.se/anstalld välj fliken ”Telefoni & IT” eller söker du i sökfältet på mobil anknytning.

Nedan följer ett exempel på vad det kan kosta om du ringer internsamtal utan att ta bort den första siffran – (2) 400 00.
Steve ringer till sina kollegor inom åtta kommuner i genomsnitt åtta gånger/dag. Den genomsnittliga samtalstiden är åtta minuter. Uppringningskostnaden är 0,19 kr/samtal och minutpriset är 0,19 kr/minut. Steve ringer alltså för 3 360 kr/år helt i onödan. Om 100 kommunanställda gör samma misstag så kostar det 336 000 kr. Gör inte som Steve!