Nu kan du ställa dig i kö till lediga tomter

Utsikt Herrstorpet

Nu finns kommunens tomtkö som en e-tjänst på vår hemsida. Där kan du enkelt ställa dig i kö till något av våra planerade nya tomtområden – Herrstorpet, Hultsfredsbyn och Älvgränd.

Flera tomtområden är under utveckling i Hultsfreds kommun just nu. Nya detaljplaner är klara eller under behandling för tre nya tomtområden – sjönära Herrstorpet, natursköna Hultsfredsbyn och centrumnära Älvgränd.

Därför lanserar kommunen nu en e-tjänst där du kan ställa dig i kö till de olika områdena. Du kan även se din plats i kön och få nyheter och uppdateringar om vad som händer på området. De som redan tidigare anmält sitt intresse för något område läggs in i det nya systemet och behåller sin plats i kön.

– Detta är en bra service till våra medborgare och vi märker redan nu att det finns ett intresse för de planerade tomtområdena i kommunen, säger Helena Grybäck Svensson, förbundschef på Östra Smålands Kommunalteknikförbund.

Anmälan till tomtkön är inte bindande. Så snart ett nytt markområde är klart till försäljning, erbjuds tomterna i turordning till dem som står i tomtkön.

Om du är intresserad av någon av de tomter som redan är byggklara behöver du inte stå i kö utan kan anmäla ditt intresse direkt på osk@osk.hultsfred.se.

Läs mer och ställ dig i tomtkön här.