Näringslivet stärks i samarbete över kommungränserna

Michael Katharina och RogerMichael Leijonhud näringslivsstrateg i Hultsfreds kommun, Katharina Hultgren, verksamhetsledare för Atrinova Affärsutveckling och Roger Blezell, platschef på Scania i Oskarshamn.


Utbildning och tillverkning av föremål står på agendan i ett nytt samarbete mellan Additivt Teknikcenter i Hultsfred och Scania i Oskarshamn, två av medlemmarna i Atrinova Affärsutveckling.

Den 22 augusti i år invigs Additivt Teknikcenter i Hultsfred och den nya metallprintern som kan användas för att tillverka produkter, detaljer och komponenter. Additivt Teknikcenter AB i Hultsfred ägs av 15 delägare och erbjuder företag i regionen både utbildning och att arbeta med 3D-modellering och 3D-printing. Till exempel för att ta fram helt nya produkter men också för att ta fram t.ex. reservdelar på relativt kort tid. Det är här samarbetet med Scania kommer in i bilden.

– Samarbete över gränser gör oss alla till vinnare och via tekniken har vi funnit varandra.
Att Scania i Oskarshamn visar intresse för vad vi har att erbjuda inom additiv teknik och dessutom blir en av 12-15 delägare är av mycket stor betydelse för oss. Vårt samarbete med Atrinova betyder mycket för oss i vårt arbete med att sätta Hultsfred på kartan vad gäller additiv teknik, säger Michael Leijonhud, näringslivsstrateg i Hultsfreds kommun.

– För att fortsätta utvecklas är det viktigt för oss att vara rustade när ny teknik gör intåg i vår verksamhet. Där ser vi att Additivt Teknikcenter i Hultsfred kan spela en roll för oss i framtiden, säger Roger Blezell, platschef på Scania i Oskarshamn.

– Samarbetet mellan medlemsföretagen utvecklas ständigt och det är förstås extra roligt när man som i det här fallet hittar konkreta områden att samverka kring, säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare för Atrinova Affärsutveckling.