Mycket på gång på Campus Hultsfred

Utbildningar, kurser, konferenser, föreläsningar, mässa och ett nytt samarbete, det händer grejer på Campus. Kolla på www.campushultsfred.se för att se vilka kurser och utbildningar som startar hösten 2015.


Ny utbildning

Våren 2016 startar förskollärarprogrammet 210 hp, med Karlstad Universitet som huvudman med placering på Campus Hultsfred.


Energimässan är tillbaka
2014 startades en Energimässa på Rock City, det blev succé med runt 800 besökare. Lördag 11 april kl.10-14 är det dags igen, Nassim Al Fakir känd från Bolibompa underhåller, föreläsningar med IKEA och om elbilar, runt 30 utställare på plats, dessutom fri entré. Mässan anordnas av energi- och klimatrådgivarna och näringslivsenheterna i Hultsfreds, Högsby och Vimmerby kommuner tillsammans med Campus Hultsfred.

 

Nytt samarbete
Utvecklingsprojektet – Campus i Småland – startade 1 januari 2015 och är ett nytt gränsöverskridande samarbete mellan Campus Hultsfred, Campus Vimmerby och Campus Västervik. Tillsammans utbildar de framtidens förskollärare, grundlärare, sjuksköterskor, entreprenörer, ekonomer, projektledare inom event och musik samt många, många fler. Nationellt, regionalt och lokalt är det många som följer projektet eftersom det är intressant ur flera aspekter när det gäller landsbygdsutveckling. Regionförbundet och de tre kommunerna har gått in med projektmedel för att jobba fram nya metoder och utbildningar. Projektet sträcker sig över sex år, med en större analys och uppföljning efter tre år.

Ur Personalbladet mars 2015