Musik och fantasi när barnen önskar sin lekpark

DSC_0027
Platshållare för bildspel

En gunga som spelar musik, en studsmatta som låter som en trumma eller ett yogahörn? Eleverna på Lindblomskolan har fått i uppdrag att ge förslag på hur en ny lekplats i Järnvägsparken, Hultsfred skulle kunna utformas.

Under torsdagen 21 december, överlämnade eleverna på Lindblomskolan sina förslag. Cirka 450 ”arkitekter”, i förskoleklass till årskurs 6, har sagt sitt genom att teckna, måla och spela in film.

Putte Svensson Sahlin från Rockcity AB/Hultsfred Handel, Jens Karlsson och Dennis Lindström, Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK) samt kommunfullmäktiges ordförande Fredrik Eirasson var de som tog emot förslagen och de har nu ett omfattande arbete framför sig.
– Det är en självklarhet att barnen ska vara med och bestämma hur parken ska se ut. Vi är otroligt exalterade över alla bidrag och ser fram emot att titta igenom alla förslag, säger Putte Svensson Sahlin.

Idén om en musiklekpark har funnits länge och projektet är på initiativ av Hultsfred Handel i samarbete med Hultsfreds kommun. Det är ett led i arbetet kring att förändra Hultsfred centrum och att skapa en bra mötesplats för alla. Två miljoner kronor är avsatta av Hultsfreds kommun i arbetet kring musiklekparken. Man ansöker även om bidrag från andra finansiärer, något som är en förutsättning för att projektet ska kunna utföras med så många av förslagen som möjligt.

Om allt går i lås beräknas arbetet vara igång under hösten 2018. I så fall blir det invigning under våren 2019 och full fart i barnens, och kanske de vuxnas, musiklekpark!
Vi syns och hörs i Hultsfred!