Möten om nybyggnationer i Järnforsen och Målilla

Hultsfreds kommun växer. Nu undersöks intresset för nybyggda lägenheter även i Målilla och Järnforsen. Den 14 och 16 mars hålls informationsmöten där intresseanmälningar kommer att tas upp på de båda orterna.

– Antalet lediga lägenheter i kommunen har minskat dramatiskt de senaste åren. På det här sättet vill vi se om det finns intresse för nybyggnationer även utanför centralorten, säger Nicke Wainebro, VD AB Hultsfreds Bostäder.

Mötena äger rum den 14 mars klockan 18 på Skeppet i Målilla och den 16 mars klockan 18 i Missionskyrkan på Årenavägen 2 i Järnforsen. Under mötena kommer intresseanmälan att tas upp och om tillräckligt många visar intresse går AB Hultsfreds Bostäder vidare med planerna.

Husen som i sådana fall blir aktuella kommer att ha åtta lägenheter totalt, fyra tvårumslägenheter och fyra trerumslägenheter.

– Vi hoppas att det ska finnas ett intresse för den här typen av modernt, bekvämt boende. Är det något som driver på utveckling så är det nya bostäder, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef Hultsfreds kommun.

Även i Hultsfred planeras nya lägenheter i ett nytt trygghetsboende på Strandlyckan. Huset kommer att vara fyra våningar högt och ha 15-16 lägenheter. Här har AB Hultsfreds Bostäder redan fått in de intresseanmälningar som behövs för att gå vidare med planerna.

– Ett 15-tal intresserade hörde av sig redan innan vi gått ut officiellt med informationen, säger Nicke Wainebro.