Möte med webbredaktörer 7 december 2012

Skriv tydliga länkar

  • Tänk på att du döper dina filer och länkar (interna och externa) tydligt. Se inlägget ”Sophantering och återvinning för privatpersoner”
  • Glöm inte bort alt-texten
  • Rekommendation att skriva ”Läs mer på Telias webbplats” Istället för ”Läs mer på www.telia.se/foretag/kommunikationsverktyg”
  • Du kan bestämma ordningen på länkarna genom att dra och släppa i redigerarläge. Samma sak gäller för kontakter och bilder.
  • Våra egna länkar ska normalt ligga överst, men undantag kan göras.

Admin.panel och granskningsfunktionfunktion

  • När du är inloggad kan du under adminpanelen se om du har inlägg som av någon anledning inte är synliga. Du hittar dem längst ner på sidan under ”Mina ej synliga sidor”
  • När du skapar ett inlägg kan du styra när du vill granska inlägget. Väljer du inget så får du per automatik om tre månader ett mejl om att det är dags att granska ditt inlägg.

Publicera

Du kan styra när ditt inlägg ska publiceras och om du vill när det ska sluta publiceras. I nuläget funkar dock inte verktyget, men du kan fylla i datum om du så önskar.

Inlägg om ÖSK och andra sajter inom Hultsfreds kommun
Vi gör ett kort inlägg på hultsfred.se för att sedan länka över till ÖSK i både text och som relaterad information.

Mediabiblioteket

Ta för vana att kolla först innan du laddar upp nya bilder och dokument så att de inte redan finns på plats.

Blanketter

Det finns två tillvägagångssätt att lägga till blanketter.

Vid långa inlägg kan det vara bra att skapa ett inlägg om själva blanketten. Detta in-lägg ska ha en kort förklaring.
1. Du skapar ett kort inlägg om din blankett och beskriver den med några rader. Ladda upp filen. Glöm inte fylla i etiketten ”blankett”

2. Skapa nu ett inlägg där du lägger din textmassa, kontakter, relaterad information så som länkar och i detta exempel länk till ditt blankettinlägg.

Du kan också välja att lägga blanketten direkt till ditt inlägg. Det vill säga om inlägget är kort. Glöm inte fylla i etiketten ”blankett”

Carola Roser