”Mina förväntningar har inte bara uppnåtts, de har blivit högre”

Fanny Lampert

Ledarutveckling över gränserna är ett samarbete mellan flera kommuner. Programmet ska utveckla deltagarnas förmåga att leda sig själva och andra och få deltagarna att vara med och driva utvecklingen i kommunerna genom att välja ett ledarskap i framtiden. En ny omgång startade i höstas och här berättar en av deltagarna, kokerskan Fanny Lampert, om sina intryck.
”Nu har vi klarat av höstterminen på Ledarutveckling över gränserna. Hösten har varit riktigt intressant och givande och förväntningarna på vad den här utbildningen ska leda till har blivit högre än vad de var innan. Vi har träffats två gånger med intensiva långa dagar som har gett oss massor. Vi har fått arbeta mycket med oss själva, vad vi är för personer och vad vi har för värderingar här i livet. Väldigt intressant, omtumlande och givande. Vem skulle inte älska att få arbeta och grotta ner sig i sig själv på arbetstid?

Vi har även fått ett uppdrag att jobba med den här hösten. Min grupp jobbade med ett uppdrag i Vetlanda kommun inom vård och omsorgsförvaltningen inriktning funktionshinderomsorgen. Väldigt intressant att få slängas in i en helt ny kommun och i ett område man inte har någon kunskap om. Att få slå sina kloka huvuden ihop med människor som strävar åt samma håll och få fram ett material som förvaltningen vill arbeta vidare med. Detta var så kul, nyttigt, givande och intressant.

Bara på den här tiden tycker jag personligen att jag har vuxit och blivit starkare som människa. Att få komma in på djupet i sig själv är inte alla som får möjlighet att göra. Jag är så tacksam över vad den här utbildningen har gett mig hittills och att jag har blivit utvald till att få chansen att göra detta. Vi har på vår resa den här hösten kommit varandra mycket närmare än vad jag trodde från början och vi har haft väldigt kul. Alla strävar åt samma håll och vi är redan väldigt starka tillsammans i gruppen och kommer bara bli starkare.

Planen för den här utbildningen är väldigt genomtänkt på så sätt att man ska få ut så mycket på ganska kort tid. I början fanns tanken att ”det här klarar jag aldrig”. Men efter varje tillfälle vi har träffats så känns det bara mer och mer rätt. Synen på ledarskap har blivit bättre och jag har hittills fått mycket goda kunskaper som jag kommer att bära med mig hela livet.

Nu siktar vi mot nya mål och ser fram emot en spännande vår tillsammans.”

Läs mer på Ledarutveckling över gränserna

ur Personalbladet december 2016