Miljö- och byggnadsförvaltningen lanserar e-tjänster och ”ett nummer in”

Bild på Hultsfreds kommuns startsida på Mittbygge

Nu går det att ansöka om bygglov digitalt i Hultsfreds och Vimmerby kommuner. Idag lanserar miljö- och byggnadsförvaltningen e-tjänster för alla som ska bygga, riva eller renovera. De lanserar också ”ett nummer in” som tar emot samtal till förvaltningen.

Miljö- och byggnadsförvaltningens mål är att ge alla sina kunder god service. Därför ställer de om till att bli en servicemyndighet. Som ett led i detta arbete lanserar förvaltningen flera e-tjänster inom området bygga, riva och renovera.

Förvaltningen har anslutit sig till Mittbygge som har e-tjänster för ansökan om bygglov, rivningslov, marklov och förhandsbesked. De har också e-tjänster för anmälan av åtgärder som inte kräver lov och beställning av nybyggnadskarta.

– Vi är mycket glada över att lansera dessa e-tjänster och vi hoppas att e-tjänsterna kommer att underlätta ansökningsprocessen och ge bättre service. Dessutom har många efterfrågat e-tjänster för just bygglov och anmälan. Det känns bra att vi nu kan möta den efterfrågan, säger Anders Helgée, miljö- och byggnadschef.

Förvaltningen vill att så många möjligt väljer att använda e-tjänsterna. Det finns flera fördelar med att ansöka om lov eller lämna in en anmälan digitalt.

– Du slipper all pappershantering eftersom du kan lämna in alla handlingar via e-tjänsten. Dessutom kan du följa din ansökan digitalt och få en avisering via sms eller e-post när det har hänt något i ditt ärende, säger Anders Helgée.

Ett nummer in för ökad tillgänglighet

För att ge bättre service lanserar förvaltningen också ”ett nummer in”. Det är ett telefonnummer som miljö- och byggnadsförvaltningen bemannar för att ta emot samtal och frågor som rör förvaltningen.

– Vi vill att det ska vara lätt att komma i kontakt med oss och med ett nummer in ökar vi tillgängligheten. Du behöver inte längre veta vem du ska ringa om du har en fråga till miljö- och byggnadsförvaltningen. Det finns bara ett nummer som du behöver ha koll på, säger Anders Helgée.

Telefonnumret är 0495-24 14 00 och kommer att vara bemannat vardagar klockan 08.00-12.00 och 13.00-15.00.