Lär dig om kemikalier i barns vardag

Bild på en mobiltelefon.Foto: Louise Nelson

Kemikalieinspektionen har lanserat en ny webbplats med information om kemikalier i barns vardag. På kemikalieribarnsvardag.se hittar du tips och råd om hur du kan skydda dina barn från skadliga kemikalier. Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer rekommenderar webbplatsen.

– Barn är särskilt känsliga mot skadliga kemikalier. Därför är det viktigt att vi skyddar barnen från de kemikalier som är farliga. Den nya webbplatsen är ett bra stöd och ger många tips på vad du kan göra, säger Martin Sundén som är miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljö- och byggnadsförvaltningen.

På webbplatsen kan du bland annat läsa om vilka leksaker som kan vara farliga och vad de kan ge för effekter. Du får också tips och råd om vad du kan tänka på för att undvika skadliga kemikalier i köket, badrummet och sovrummet. De förklarar också vad du ska göra om barnet får i sig något farligt.

Om Kemikalieinspektionen

Kemikalieinspektionen är en myndighet som arbetar för att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier och målet är att förebygga skador. All information på webbplatsen kommer från Kemikalieinspektionens utredningar och inspektioner