Hagadal sim- och sporthall

Foto på Hagadals 25-meters bassängHagadals 25-meter bassäng

Hagadal sim- och sporthall i Hultsfred finns nästan allt du kan önska när det gäller bad och friskvård. Här kan du bada, träna, eller skämma bort dig i bastun. Sim- och sporthallen är kommunens anläggning för motionärer, skolor och föreningar med flera. Vi vill att ditt besök hos oss ska vara “ett rent nöje”.

Simhallen

Simhallen är anpassat för att vara tillgängligt för alla. Omklädningsrummen är handikappsanpassade. Lift finns till stora bassängen och undervisningsbassängen. Det finns en 25 meter bassäng, undervisningsbassäng och ett barnlandskap “Trollgölen” för barn upp till 7 år. 1 och 3 meters svikt, rutschbana, bastu.

Stora bassängen storlek: 25 meter lång och 12,5 meter bred, 6 banor djup: 1,20 – 3,80 meter volym: 735 kubik temperatur: 28 grader

Undervisningsbassängen:

storlek: 10 meter lång och 7 meter bred djup: 0,7 – 0,9 meter volym: 60 kubik temperatur: 32-34 grader

Barnlandskapet Trollgölen:

djup: 0,28 meter volym: 15 kubik temperatur: 32-34 grader. Vi har hämtat miljön till barnlandet från de småländska urskogarna med trolltema därav namnet Trollgölen

Förklaring: 1 kubik=1000 liter

Under maj-augusti håller undervisningsbassängen och trollgölen ca 30 grader.

Friskotek / Gym

I friskoteket/gym kan du träna med hjälp av både luftdrivna maskiner och fria vikter. Här blir du vän med din kropp och förebygger skador genom att stärka dina muskler. I friskoteket har vi en åldersgräns på 16 år. Om du behöver ett personligt träningsprogram så har vi utbildad personal som gärna hjälper dig.

Sporthall

Hagadal har två sporthallar där du kan bland annat kan hyra planen för badminton, volleyboll eller en pingismatch.

Gruppaktiviteter

Vi erbjuder många olika gruppaktiviteter som spinning, boxing, trx, pilates, vattengympa, cirkelträning och vardagsstrak.

Café

Medans du väntar kan du slå dig ner i vårt café där det finns smoothie, frallor, kakor, kaffe och läsk.