Gör som eleverna i Vena skola – dansa loss till ”There’s music in the air”

dansande elever
Platshållare för bildspel

För Caroline Phalén, fritidspedagog och Sarah Harrysson, utomhuspedagog på Vena skola var det självklart när de hörde ”There’s music in the air” (Hultsfred anthem) att de på något sätt skulle ta med den i arbetet på skolan.

Caroline berättar:
– Vi tyckte att det var en jättehäftig idé när vi fick reda på att Hultsfred skulle få en egen låt. Redan då föddes tanken att vi måste plocka in den i vår verksamhet. Sagt och gjort…

– Vi började dansa till den i personalrummet för våra kollegor, men tog sedan med oss idén ut på skolgården. Där var barnen snabba att hänga på när vår utomhuspedagog Sarah drog igång musiken i högtalarna.

– Barnen tycker väldigt mycket om låten och känner igen den så fort vi sätter igång den, berättar, Sarah. Nu vill de höra den om och om igen.
Låten spelas flitigt på raster och används även regelbundet på lektionerna i ”idrott och hälsa, både i teori och praktik.

– ”There’s music in the air” är fantastiskt bra och en bra marknadsföring för Hultsfreds kommun. Man blir glad av den och av glädje blir man motiverad att lära sig, fortsätter Caroline. Hultsfreds kommun för oss är musik och framåtanda – en kommun som vill utvecklas och blicka framåt med stora visioner, mål och drömmar.

Blir ni också danssugna när ni hör ”There’s music in the air”? Anta utmaningen från Vena skola och filma eller fota just er dans. Tagga gärna foto med #hultspeace

Du syns och hörs i Hultsfred!

Ur Personalbladet mars 2017