Får jag låna tre minuter av din tid?

Om jag träffade dig och fick låna tre minuter av din tid så skulle jag säga till dig att jag är stolt över att jobba i samma organisation som du gör. Jag skulle säga att jag är tacksam över att ha fått träffa nästan all personal på arbetsplatsträffar. Jag skulle säga att jag har fulla anteckningsböcker med förslag och tankar från dessa träffar.

Fick jag ställa några frågor till dig så skulle jag vilja att de handlade om vad du har sett i ditt jobb av byråkrati och administration som kan tas bort. Vad har du för förslag för att skapa ännu mer tid för våra brukare och invånare? Vad gör du för att bli lite bättre varje dag?

För något år sedan sa jag till facket att om de värnar om sina medlemmars arbeten måste de hjälpa oss att lära vår organisation att lämna offert på sina tjänster. Jag fick se många häpna miner. Vad jag menade var att jag hade en insikt om att skattebetalarna fortsätter att kräva mer och mer service från oss i det offentliga.
Detta utan att egentligen vilja betala mer. Det driver fram förslag till andra lösningar. Det blir ökad konkurrens.
Konkurrens kräver att man åtminstone kan lämna offert på det man säljer. Ska vi konkurrera måste vi visa hur bra vi är för en attraktiv kostnad.

Det är här mina tre minuter med dig kommer in.
I planen för att vara bäst till en attraktiv kostnad tror jag inte så mycket på att minska personalen som jobbar med lust och engagemang. Vi måste hitta andra lösningar.
Vi måste leta kostnader, tidstjuvar, komma på smarta lösningar som ersätter gamla idéer. Jag tror att den bästa kunskapen om hur vi gör det finns hos dig och våra 1 300 anställda. Mina tre minuter med dig kan därför vara de viktigaste för dig och mig.

När tiden var ute och du måste rusa vidare för att ta hand om ditt jobb på ett engagerat sätt skulle jag ropa efter dig.

– Glöm inte bort att svara på medarbtarenkäten, den är viktig för dig och mig!
– Fortsätt vara lika engagerad i ditt arbete som jag på varje arbetsplatsträff känt att du och dina medarbetare är.

– Hjälp dig, mig och våra brukare genom att varje dag bidra till att vi är bäst på det vi gör!

Ring eller e-posta gärna dina förslag till mig.

lars.ronnlund@hultsfred.se
0495-24 08 21

Personalbladet nr 19. Oktober 2012