Elever på Hultsfreds gymnasium släpper remix på ”There’s music in the air”

Alfred Bergström, Olle "Grolle" Larsson, Ardijan Mahmutaj och Lowe Rönnlund framför Hultsfreds gymnasium.Alfred Bergström, Olle "Grolle" Larsson, Ardijan Mahmutaj och Lowe Rönnlund är nöjda med remixen.

Fortitude UF med elever från Hultsfreds gymnasium släpper en remix på låten från Hultsfreds kommuns video ”There’s music in the air” (Hultsfred anthem). Artisten som gjort remixen, Olle ”Grolle” Larsson, är även han elev på Hultsfreds gymnasium.

Remixen är en elektronisk variant av humorgruppen Infallets låt ”There’s music in the air”. Låten kommer från musikvideon ”There’s music in the air” (Hultsfred anthem) som släpptes i höstas och är Infallets tolkning av att bo och jobba i Hultsfreds kommun. Videon har visats över en halv miljon gånger på Facebook och Youtube.

Remixen riktar sig till en yngre målgrupp och låten har gjorts om till elektronisk dansmusik inom genren EDM/House.
– Vi hoppas att låten ska spelas på dansgolven och att den ska spridas även utanför kommunen, säger Ardijan Mahmutaj, Fortitude UF.

Artisten som gjort remixen, Olle ”Grolle” Larsson, är elev på estetiska programmet på Hultsfreds gymnasium. Han har jobbat med projektet i några månader.
– Låten var kul att jobba med och det är en fördel att så många redan har hört originalet, säger han.

Fortitude UF drivs av Lowe Rönnlund, Ardijan Mahmutaj och Alfred Bergström och är ett managementföretag som hjälper unga människor som gör musik att sprida den på marknaden.
– Vi valde att göra detta för att vi ville göra något för kommunen och även rikta det mer mot ungdomar, säger Lowe Rönnlund.

– Vi är väldigt glada för att Fortitude UF tog initiativet till att göra den här remixen, och hoppas att det leder till att ”There’s music in the air” får en ny, yngre målgrupp också, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef på Hultsfreds kommun.

UF står för Ung Företagsamhet som är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som utbildar elever i entreprenörskap. Bland annat får gymnasieelever under ett år möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag som en del av sina gymnasiestudier. På Hultsfreds gymnasium finns det i år fem UF-företag.