”Du vet väl att du blir både smartare och mindre glömsk när du tränar fysiskt? Dessutom ökar din koncentrationsförmåga och ditt tålamod markant”

Carola och Bella på Hagadal

Att inspirera och motivera andra till att röra på sig, hitta rätt träningsform eller kanske komma igång är något som Carola Karlqvist och Bella Wenell på Hagadal sim- och sporthall arbetar med dagligen.
För Carola och Bella så har träning alltid varit en del i deras liv, vardags- som motionsträning och att motivera och leda andra.
– Det är aldrig för sent att börja motionera! Visste du att en 50-åring som börjar träna kan förlänga sitt liv med mer än två år och ökar chansen till ett friskare liv, berättar Bella.
Att röra lite extra på sig under julledigheten mår både kroppen och huvudet bra av. Bara 20 minuter per dag kan göra stor skillnad.
– På Hagadal har vi en del extra aktivitetspass och simhallen har öppet nästan som vanligt, så passa på och ta med hela familjen för att bada och göra något roligt tillsammans, berättar Carola.

”Hjärtat är kroppens motor! – visste du att…
…skillnaden mellan en vältränad och otränad person kan vara
36 000 slag per dygn, eller 13,1 miljoner slag på ett år.”

Att träna innebär inte att du måste ut och springa maratonlopp, det finns många olika träningsformer och du kanske måste testa några olika för att hitta det som passar dig bäst.
– Den bästa träningen är den som blir av! avslutar Carola.

Ur Personalbladet december 2017