Distansstudier

Om du inte kan studera här på skolan på grund av t ex arbete kan du läsa enstaka eller flera grundskole- eller gymnasiekurser på distans via vuxenutbildning i Hultsfred. Vi har avtal med distansutbildningsföretaget Miroi, läs mer på deras webbsida vilka kurser de har på www.miroi.se.

Att studera på distans är flexibelt men kräver lika mycket studietid som att studera på campus/skola.

Framgångsfaktorer för studier men särskilt för distansutbildning

  • Hög motivation
  • Strukturerad tillvaro
  • Disciplin mot dig själv

Ansökan
Du kan göra den själv se länk nedan och skicka in den tillsammans med kopia på dina tidigare betyg. Kontakta vår vägledare för att boka ett möte för att göra en individuell studieplanering och registrering. Om dina betyg saknas vid ansökan så är den inte komplett.

Behandling av ansökningar till distansutbildningar

När en ansökan kommer in om att få läsa en distanskurs går vi igenom val av kurs samt motivering varför man vill läsa den samt ser över tidigare betyg. Vi prioriterar i första hand de individer som saknar grund/gymnasieutbildning eller står längst ifrån arbetsmarknaden när vi beviljar distansstudier och därför kan det ibland bli avslag när du söker en kurs. Du som behöver komplettera dina tidigare betyg för att få ett slutbetyg eller gymnasieexamen, behörighet till högskolan eller för att få behörighet i ditt yrkesval kan ansöka distansstudier, vill man läsa upp sina betyg skall man istället ansöka om prövning, en prövning kostar 500 kr per kurs.

Studietakt

Du kan välja mellan att studera på heltid 100%, halvtid 50% eller kvartstid 25%, rådfråga gärna vår vägledare för att få veta vad som kan passa just dig. Ofta kan man kombinera studier på distans med arbete eller andra studier eftersom det är upp till dig att göra dina uppgifter så länge du lämnar in dem i tid, men vi vet att det är viktigt att du har stark motivation och god studiedisciplin när du läser på distans.

Ändring av studietakt – avbrott – paus

Om du inte hinner med dina studier måste du begära mer tid av Miroi, har du studiemedel från CSN måste du även kontakta dom då det påverkar din ersättning. Har du varit inaktiv i 2 veckor finns risk att det görs avbrott på din kurs/kurser och sedan kan det bli svårt att få den kursen beviljad igen. Du kan själv begära att du vill hoppa av /pausa kursen, då kan vi starta upp den igen vid ett bättre tillfälle.

Studieverkstad – lärarstöd

Vi har på skolan lärarledd Studieverkstad på torsdagar mellan kl 16.00 – 19.00 i kärnämnena Svenska, Engelska, Matematik för bl a de som läser på distans, där kan du få hjälp om du fastnat på en uppgift.

 

Om du får underkänt (F) i en distanskurs

Då kan du begära att få göra en prövning, att på egen hand läsa om kursen. Du har 1 år från kursens slutdatum att göra en gratis prövning.

Kursstart

Vi startar distansstudier enligt nedan:

Ansök senast Kursstart
5 oktober-18 22 oktober-18
26 oktober-18 12 november-18
16 november-18 3 december-18
10 december-18 7 januari-19
14 januari-19 28 januari-19
4 februari-19 18 februari-19
25 februari-19 11 mars-19
18 mars-19 1 april-19
8 april-19 22 april-19
29 april-19 13 maj-19
20 maj-19 3 juni-19
6 juni-19 24 juni-19

 

HÅLLBAR UTBILDNING, TILL NYTTA…….

Välkommen med din ansökan!