Dags att söka till ledarutvecklingsprogrammet?

deltagare ur "Ledarutvecklingsprogrammet"

Är du en av våra framtida chefer/ledare? Gillar du utmaningar och har driv och engagemang? Passa på, för nu är det dags att söka till programmet ”Ledarutveckling över gränserna”.

Ledarutvecklingsprogrammet är ett samarbete mellan åtta kommuner. Deltagarna ska inspireras att bli framtida ledare, och på så sätt också driva utvecklingen framåt i sin kommun.

Från Hultsfreds kommun har 16 personer gått klart programmet hittills. Av dem har elva gått vidare till en chefstjänst inom Hultsfreds kommun och en till en chefstjänst i en annan kommun.

– Vare sig du är kvar på samma tjänst som tidigare eller går vidare till en ledarroll ger ledarutvecklingsprogrammet dig en unik chans att kompetensutvecklas, driva dina idéer och inspireras av hur man gör i andra kommuner, säger Anna Ahlgren, HR-strateg.

Under programmet får deltagarna bland annat skugga en chef i en annan kommun, driva ett case tillsammans med andra deltagare och medverka på nätverksträffar.
– Mina förväntningar har inte bara uppnåtts, de har blivit högre, säger Fanny Lampert, kokerska, som går programmet nu.

Nermina Mizimovic, föreståndare på Stegen, gick programmet 2015.
– Jag kan varmt rekommendera alla som har möjlighet att gå det. Det var intensiva kursdagar som man såg fram emot och man fick kunskaper som gav många nya perspektiv. Det har utvecklat mig både personligt och professionellt, säger hon.

– ”Ledarutveckling över gränserna” kommer att lära dig mycket inom ledarskap men det garanterar dig inte en tjänst som ledare. Däremot kan vi garantera dig en fantastisk möjlighet, säger Anna Ahlgren.

Är du intresserad av att söka till programmet?

Ansök här  och glöm inte att prata med din chef. Sista ansökningsdag är 23 april.

Ur Personalbladet mars 2017