Dags att söka till ledarutvecklingsprogrammet?

deltagare ur "ledarutveckling över gränserna"

Är du en av våra framtida chefer/ledare? Gillar du utmaningar och har driv och engagemang? Passa på, för nu är det dags att söka till programmet ”Ledarutveckling över gränserna”.

”Ledarutveckling över gränserna” är ett samarbete mellan 8 kommuner. Deltagarna ska inspireras att bli framtida ledare, och på så sätt också driva utvecklingen framåt i sin kommun. Under programmet får deltagarna bland annat skugga chefer i en annan kommun, driva case tillsammans med andra deltagare och medverka på nätverksträffar.

– Programmet kommer att lära dig mycket inom ledarskap men det garanterar dig inte en tjänst som ledare. Däremot kan vi garantera dig en fantastisk möjlighet, säger Anna Ahlgren, HR-strateg.

Programmet är nu inne på sin femte omgång och de som går just nu är Adrijana Lisedal, Pernilla Milered och Erica Kessén. Nedan berättar de lite om programmet och det case de genomfört.

Adrijana Lisedal, undersköterska/rehabiliteringsassistent
– Jag är jättenöjd med upplägget av utbildningen och veckan i Mönsterås. Vårt case handlade om att ta reda på varför sjukfrånvaron har ökat i Mönsterås i jämförelse med andra kommuner. Vi kunde sammanställa ledtrådar och presentera för ledningsgruppen varför sjukfrånvaron ökat.

Pernilla Milered, lärare
– Jag är väldigt nöjd med upplägget och ser fram emot nästa halvår. Vårt case i Högsby handlade om att minska korttidsfrånvaron hos personal i alla verksamheter. I utvärderingen skrev de att de var nöjda och hade fått några nya tankar att ta vidare i arbetet.

Erica Kessén, lärare
– Jag är verkligen nöjd! Vårt case i Vetlanda handlade om vilka rekryteringskanaler som var mest effektiva. Vi har fått responsen att vårt arbete faktiskt påverkat Vetlanda kommuns arbete kring rekrytering.

Är du intresserad av att söka till programmet?

Ansök här och glöm inte att prata med din chef. Sista ansökningsdag är 22 april.

Ur Personalbladet mars 2018