Bussförarutbildning – för dig som vill arbeta med service och ha goda chanser till jobb

Busschaufför i arbeteBusschaufför
Platshållare för bildspel

Januari 2018 startar vi en ny omgång av bussförarutbildning i Hultsfreds kommun. Delar av den kommer att göras ute på några av de stora bussbolagen och de studerande har mycket stora chanser att få jobb efter avslutad utbildning.

Det är Vuxenutbildningen i regional samverkan Hultsfred, Vimmerby och Västervik och i samarbete  med KLT, näringslivet, SYAB och Hultsfreds kommun som startar upp utbildningen. Näringslivet/KLT kommer att finnas med både under utbildningen och i antagningsprocessen. Utbildningen  kommer att vara 25 veckor lång och ha tio utbildningsplatser.

En blandning av teori och praktik

Teoridelen i utbildningen består av transportbestämmelser för persontrafik, trafikregler, säkerhetsföreskrifter och bussens konstruktion. Du får även kunskaper om hälsa, miljö och säkerhet. Bussförare är ett serviceyrke, därför ingår även kundbemötande i utbildningen.

Den praktiska delen består av träning i att köra med hänsyn till miljö och säker körning. Du lär dig om daglig service och underhåll och får fordonstekniska kunskaper. I utbildningen ingår att lära sig hantera konflikter, åtgärder vid utrymning, att släcka brand, första hjälpen samt hjärt- och lungräddning.

Dina förkunskaper
• Grundskola med godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik eller motsvarande
• Du ska ha fyllt 21 år innan utbildningen är slutförd och inneha svenskt körkort med behörighet B samt körkortstillstånd för körkortsbehörighet D utfärdat av Transportstyrelsen.
• Grundläggande datavana

Utbildningen ger dig
• förarkompetens med D-körkort och behörighet för att köra buss – YKB (yrkesförarkompetens)

Ansökningsdatum och kursstart
Ansök senast den 20 oktober 2017 (vecka 42)
Intervjuer sker vecka 45
Kursen startar vecka 1 och pågår fram till v 25

Ytterligare information:
Linda Ungsäter (SYV)
Tel: 0495-24 11 18, 073-080 57 87
E-post: linda.ungsater@hultsfred.se