Axelssons i Aby och ÖSK får miljö- och byggnadspriset 2017

Bild på del av diplomet för miljö- och byggnadspriset.

Axelssons i Aby och Östra Smålands Kommunalteknikförbund tilldelas miljö- och byggnadspriset 2017. Miljö- och byggnadspriset delas ut till någon eller några som visat omtanke om byggnader eller miljön.

Varje år delar miljö- och byggnadsnämnden ut miljö- och byggnadspriset för att stimulera till särskild omtanke om byggnader och om miljön i kommunen. I år går priset till Axelssons i Aby för sin satsning på växthus för jordgubbsodling och ÖSK för sitt arbete med Mimerparken. Motiveringarna kan du läsa nedan.

Priset består av 5 000 kronor vardera och ett diplom som kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 11 december.

Motivering för Axelssons i Aby:
För sin satsning på växthus för jordgubbsodling. Tack vare denna satsning kan företaget leverera närproducerade livsmedel tidigt på säsongen och detta kan göras på ett mer miljövänligt och vattenbesparande sätt än vad som tidigare varit möjligt.

Motivering för ÖSK – Mimerparken:
I Mimerparken har dagvattenproblematiken gjorts till en möjlighet att skapa mervärden. Förutom dammar för dagvattenrening har plantering av växter samt anläggande av promenadstråk och belysning skapat ett attraktivt uterum för medborgarna.