Alla kan bli chefer men alla kan inte bli bra ledare

Ronny Örnros, IT-ansvarig för kommunens skolor i Hultsfreds kommunRonny Örnros, IT-ansvarig för kommunens skolor i Hultsfreds kommun

Ronny Örnros, IT-ansvarig för kommunens skolor i Hultsfreds kommun är en av deltagarna som går programmet Ledarutveckling över gränserna.
Nu har det snart gått ett och ett halvt år sedan projektet beviljades av Europeiska socialfonden. I augusti förra året startade 40 deltagare omgång ett och har nu hunnit till utbildningsområde D, där de har skuggat och arbetat med praktikfall vid ett tillfälle, de har också etablerade nätverksgrupper. 40 nya deltagare startade omgång två i januari.
Deltagarna kommer från åtta kommuner i Småland och nio av dem från Hultsfreds kommun. Programmet består av en teoretisk del och en praktisk del.

Varför sökte du till programmet?
– För mig är frågor som rör individens eller gruppen utveckling intressanta. Och när det dök upp en sådan möjlighet att få gå en utbildning där man får utveckla sitt ledarskap både i praktik och teori tvekade jag inte att söka utbildningen, berättar Ronny.

Vad får du göra och vad har du lärt dig?
– Utbildningen är indelad i flera olika moment. En del är den så kallade internatdelen där vi 40 deltagare träffas under tio dagar.
Där ligger fokus på teorier, modeller och hur man som ledare ska bedöma och hantera olika situationer, berättar Ronny.

– I utbildningen ingår också att man ska ”skugga” en chef i någon annan kommun under tre dagar. I mitt fall så skuggade jag IFO-chefen i Högsby kommun. Den tredje jobbar man i smågrupper med ett praktikfall – ett uppdrag för någon kommun. Det roliga med uppdraget var att det var ett riktigt uppdrag som skulle utföras. Jag och två andra kurskamrater utredde om det skulle vara lönsamt för Vetlanda kommun att införa en bilpool i jämförelse med hur de har det i dag, fortsätter Ronny.

Vad vill du programmet ska leda till för dig?
– Att jag ska få en bättre självkännedom om mina svagheter och styrkor och på det sättet kunna hantera situationer bättre i rollen som ledare. Sen om utbildningen leder till annan befattning i framtiden lägger jag just nu inte så stor vikt vid, säger Ronny.

Har programmet påverkat dig i ditt jobb?
– Självklart har utbildningen påverkat mig som person. Jag har lättare att förstå och hantera situationer som jag förut varken hade verktyg eller kunskap att hantera. Med ökad kunskap och förståelse har jag större möjlighet att fatta bättre beslut både som ledare men framför allt beslut som rör enskilde eller gruppen, berättar Ronny.

Har programmet fått dig att se annorlunda på chefskap och ledarskap?
– Att man ska göra skillnad på chefskap och ledarskap. Alla kan bli chefer men alla kan inte bli bra ledare, avslutar Ronny.

personalbladet juni 2013