Äldreboendet Lindgården i Hultsfred

Lindgården är ett särskilt boende som ligger i Hultsfred. Det finns 36 lägenheter i två plan med tre flyglar i varje plan. Varje flygel har sex lägenheter och gemensamt eget kök. Lägenheterna består av ett rum med trinettkök, kylskåp och en rymlig toalett med dusch. Till varje lägenhet finns antingen balkong eller altan. Det finns också gemensamma rum för samvaro på Lindgården.

Så arbetar vi

Vi arbetar efter nyckelorden meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet. Det är viktigt för oss att ge boende och anhöriga ett bra bemötande och att vara närvarande i det enskilda mötet.

Aktiviteter på Lindgården

Aktiviteterna beror på önskemål från de som bor på Lindgården. Närstående är viktiga och vi vill gärna ha delaktighet från de som står de boende nära. Vi har ett anhörigrum att låna ut för dem som rest långt.

Vi erbjuder stora och små aktiviteter, bland annat bakning, pyssel, café, högläsning, sång & musik, bingo, cykelturer, gymnastik. Eller varför inte en fika i vår trädgård, som vi tillsammans med de boende gjort i ordning bit för bit.

Till dig som flyttar till Lindgården

Lindgården är ditt hem och du bestämmer hur du vill att dagen ska se ut. När du flyttar till Lindgården erbjuder vi dig och dina anhöriga ett välkomstsamtal. Tillsammans med din kontaktperson så skapar ni en genomförandeplan som beskriver vad som är viktigt för just dig. Där berättar du också hur du vill att din hjälp ska vara. Vi vill att just du känner att du mår bra och att det passar dig.

Vi möts i känslan av Värdighet