Albäcksskolan blev landets femte Showcase-skola

Albäcksskolan

Visste du att Albäcksskolan blev den femte Microsoft Showcase-skolan i landet i slutet av mars? Titeln innebär bland annat höga krav på att skolan ska använda digitalisering för att förbättra lärande och undervisning.

Titeln betyder även att skolan kommer att bli en visningsskola för andra skolor som vill se exempel på hur det går att jobba med tekniska lösningar. Det innebär också att Albäcksskolan ska samverka med lärare och skolledare på andra Microsoftskolor.
– Det är väldigt roligt att se att våra satsningar på teknik och digitalisering utmynnar i det här. Det är ett kvitto på att vi är i framkant när det gäller teknologi, både när det gäller undervisning och på andra sätt, som till exempel genom Makerspace Hultsfred, säger Sebastian Bergström, IT-tekniker på Albäcksskolan.

Microsoft Showcase Schools är en global sammanslutning av skolor som använder digitala lösningar för att förbättra lärandet. Målet är att inspirera till livslångt lärande och ge eleverna förmågan att uppnå mer.
– Vi arbetar hela tiden för att tekniken ska skapa nya pedagogiska möjligheter i klassrummen och att eleverna ska lämna skolan väl rustade för framtiden, säger Anna Källåker, rektor.

Detta är några av sakerna som krävs av en showcase-skola:

  • Integrera digitalt lärande i undervisningen
  • Skolan ska ta emot besök från andra skolor och visa hur man använder ny teknik för att främja lärandet i klassrummet
  • 1:1 – att elever och lärare har en teknisk enhet, som till exempel dator eller surfplatta.